Safe Care samt Alfa Kommun & Landsting får ny ägare

01.04.2020 15:35

Safe Care samt Alfa Kommun & Landsting får ny ägare

Vi har glädjen att berätta Alfa Kommun & Landsting AB samt Safe Care Svenska AB har fått nya ägare. Från och med tisdagen den 31 mars 2020 tillträder Main Capital som ägare. Våra nya ägare är ett holländskt investmentbolag som investerar i stabila och framgångsrika mjukvarubolag i Europa med syfte att få dessa att växa såväl organiskt som via förvärv.

Vi på Alfa och Safe Care ser verkligen fram emot att få jobba med våra nya ägare som under förvärvsprocessen visat sig vara mycket kompetenta och professionella. Vi ser tillsammans stora möjligheter att lyfta bolagen och våra produkter ännu ett steg med en stark ägare i ryggen. Även våra kunder kommer över tid se att vi nu tar krafttag för att ytterligare utveckla våra produkter och bli en stark samarbetspartner för framtiden.

Charly Zwemstra, Managing Partner Main Capital, uttrycker sig så här kring förvärvet av Alfa:

“Main has significant experience within the healthcare as well as governmental software market and knows the importance of applying a stakeholder approach to support Alfa in entering into long-term partnerships with its customers. Together, Main and the management team of Alfa will work towards continuously adding further sustainable and strategic value to the end customers through expanding and developing the product offering.”

Vad händer nu

I och med att avtalet undertecknas lämnar Stefan Sallerfors sin tjänst som VD för Alfa och Safe Care och istället tillträder Albert Winter. Albert har en längre historik inom Alfa, senast som utvecklingschef för såväl Alfa som Safe Care och är således väl förberedd att tillsammans med alla kollegor driva bolagen vidare till nästa nivå.

I nuläget finns inga planerade förändringar, nedskärningar eller omorganisationer inom de bägge bolagen utan vi kommer fortsätta under samma juridiska enheter och struktur som vi har idag. Vi ser tillsammans med våra nya ägare stora möjligheter att utveckla och förädla en redan bra organisation och produktportfölj.

Lite om Main

Main är en strategisk investerare i B2B-programvaruföretag i Benelux, DACH och Norden. För närvarande har de investerat i 25 framgångsrika SaaS-företag och har cirka 10 miljarder SEK förvaltade för investeringar i mogna och växande mjukvaruföretag. Main arbetar med över 30 investerare från våra kontor i Stockholm (SE), Haag (NL) och Düsseldorf (DE).

Inom B2B-mjukvara har Main mest erfarenhet inom sjukvårdssektorn genom investeringar i flera sjukvårdsprogram. Under det senaste decenniet har Main investerat i totalt 14 mjukvaruföretag inom sjukvård.

Mains nordiska kontor grundades i maj 2019, med Alfa och Safe Care som sin andra fristående investering. Den första investeringen gjordes under juni 2019 i den största leverantören av mjukvaruutvärderingsprogram inom Norden, Assessio, baserad i Stockholm.

Läs gärna mer om Main Capital på deras hemsida: www.main.nl

Läs Main Capitals pressrelease

Övrigt

Om ni har frågor kring vårt ägarbyte är ni välkomna att kontakta oss:

Albert Winter, 0703–89 77 43, VD Alfa kommun & Landsting AB samt Safe Care Svenska AB

Peter Byfors, 0703–79 04 04, Marknadschef Alfa kommun & Landsting AB samt Safe Care Svenska AB